PARAMARIBO- Het Suriname Business Forum (SBF) is van plan om binnenkort een tweedaags seminar en workshop te organiseren. Het onderwerp is mechanismen om innovatie bij kleine en middelgrote ondernemingen (SME’s) te ondersteunen.

Innovatie is namelijk een sleutel voor succesvol en duurzaam ondernemerschap. Het is voor SME’s dan ook van essentieel belang om hun processen te verbeteren teneinde innovatiever te produceren en het concurrentievermogen te vergroten.

Middels presentaties door Surinaamse ondernemers en gasten uit Mexico, Costa Rica en Columbia zal een ‘policy’ worden opgemaakt ter ondersteuning en stimulering van innovatie door en voor SME’s. Hierbij zullen ook aan de orde komen uitdagingen bij de opzet en voorwaarden waaronder financiering van een innovatiesysteem.

De doelen die worden nagestreefd met het seminar en de workshop zijn: het uitwisselen van succesvolle ervaringen om innovatie te promoten in de context van ‘on-going’ technologische revolutie, als strategisch middel om de verbetering van competitie en productiviteit van SME’s in Suriname te ondersteunen; het voorzien van werkmethodes om kennismanagement en innovatie te promoten; het contribueren tot de training van ‘officials’ en ondernemers voor de ontwikkeling van innovatieprocessen en verbetering van competitie en productiviteit van SME’s in Suriname en het creëren van een programma voor assistentie van zaken betreffende innovatie voor SME’s in Suriname met andere samenwerkende ‘agencies’ in het Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied.

Het seminar en de workshop worden georganiseerd in samenwerking met het SELA (The Latin American and Caribbean Economic System) en de Competitiveness Unit Suriname, met ondersteuning van de Centrale Bank van Suriname en Compete Caribbean.

In het kader hiervan organiseert het SBF op woensdag 10 april om elf uur ’s morgens een persconferentie in de SBF-vergaderzaal aan de Hofstraat # 1, zo meldt Gaytrie Biharie, staflid Research & Strategic Planning bij het Suriname Business Development Center, vandaag aan GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.