Suriname heeft vorige week donderdag met succes het eerste Trade & Investment Forum in Miami georganiseerd. Deze bruisende stad van het Amerikaanse Florida, die de toegangspoort vormt tussen Noord-Amerika en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, was een toplocatie voor ontmoeting en dialoog.

Dit Forum vond plaats als follow-up van de ‘Sister City’ relatie ondertekening tussen Miami – Dade en Paramaribo eerder dit jaar, alsook tegen de achtergrond van het beleid en de uitgezette strategie van de Regering om buitenlandse investeerders aan te trekken, waarbij diverse actoren uit ons land een belangrijke rol vervullen.

Het evenement, georganiseerd door het Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname onder leiding van Marsha Renfrum en ondersteund door het Ministerie van Financiën, was gericht op het bekendmaken en informeren over de vele investerings- en handelsmogelijkheden met Suriname.

Vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven, investerings- en financieringsfondsen, maatschappelijke leiders en anderen zijn opgekomen om met Surinaamse bewindslieden en kenners van de Surinaamse economische sectoren van gedachten te wisselen.

Van Surinaamse zijde namen deel de minister van Natuurlijke hulpbronnen Regillio Dodson, Bernhard Fritz-Krockow, Chief Economic Advisor van Financiën, Ike Antonius, CEO van Investsur en adviseur heer Sigmund Proeve.

Het evenement was zeer goed bezocht onder meer door belangrijke leden van de Miami-Dade-gemeenschap; de Miami-Dade Beacon Council, de City of Miami en de Miami-Dade Economic Development & International Trade divisie.

Minister Hoefdraad belichtte via een videoboodschap het brede investeringslandschap en besprak belangrijke gebieden die motoren van groei kunnen zijn, waaronder winningsindustrieën, landbouw, toerisme en infrastructuur. De diverse en overvloedige natuurlijke rijkdom van Suriname en de goed opgeleide beroepsbevolking van het land zijn capaciteiten die het investeren zeer gunstig beïnvloeden, waardoor al gauw vruchten geoogst kunnen worden.

De Surinaamse autoriteiten en het lokale bedrijfsleven vormen ook een belangrijke counterpart, betoogde minister Hoefdraad. “We zijn toegewijd aan het bevorderen van een sterke en diverse economie om economische stabiliteit te bieden. Dit Forum is een belangrijke stap op weg naar het bereiken van onze missie om meer buitenlandse investeringen aan te trekken en handelsmogelijkheden voor Suriname uit te breiden”.

De aanwezigen bij het Forum, waaronder “state officials”, potentiële investeerders, in Miami gevestigde Kamers van Koophandel en anderen handels gerelateerde geïnteresseerden, hebben op deze manier kennis kunnen nemen van het herstel van de Surinaamse economie, het beleid van de regering om investeringen aan te trekken en mogelijkheden die ons land biedt op gebieden z. a. mijnbouw, agribusiness, toerisme, handel en culturele als educatieve uitwisseling.

Volgens Consul-Generaal van Suriname, Marsha Renfurm, die het Forum heeft toegesproken, is het een groot succes geweest. Dit zegt ze aan de hand van de getoonde behoefte aan informatie uit Suriname en interesse bij diverse aanwezigen om via het Consulaat-Generaal en INVESTSUR ‘follow up’ te geven aan zaken.

Het ligt in de bedoeling dat reeds op 17 en 18 oktober aanstaande het Consulaat-Generaal wederom een trekkende rol vervult tijdens de ‘Florida Trade and Cultural Expo’, waarbij Suriname wederom in de gelegenheid zal zijn om toerisme, handels- en investeringsmogelijkheden voor het voetlicht te plaatsen.

Tevens ligt in het verlengde hiervan de organisatie van een officiële handelsmissie vanuit Miami Dade naar Paramaribo in de pijplijn voor het begin van het tweede kwartaal 2019.

Hiermee wordt invulling gegeven aan de beleidsplanning van de Regering, wat betreft de promotie van handels c.q. investeringsmogelijkheden in ons land, waarbij in nauwe samenwerking met INVESTSUR alle relevante nationale actoren ook betrokken zullen worden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.