De Surinaamse ambassade in Nederland is voortdurend bezig met projecten in het kader van het uitdragen van Suriname. Recentelijk is er op drie basisscholen Amsterdam Suriname week gehouden. Volgens Ebu Jones, zaakgelastigde van Suriname in Nederland, past dit in de culturele diplomatie die de ambassade voor staat. De activiteit maakt deel uit dat van het cultureel beleid dat wij aan het uitvoeren zijn in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Suriname.

Suriname week houdt in dat het land een week lang wordt belicht. Er is voorgelezen uit Surinaamse kinderboeken en er is zang en spel gepresenteerd. Ook de geschiedenis en ontwikkeling van Suriname zijn belicht. De lokalen waren op z’n Surinaams versiert. Ook Surinaamse dranken, gerechten en fruitsoorten zijn aan de kinderen gepresenteerd.

Het gaat om scholen met een ‘grote’ concentratie van kinderen van Surinaamse komaf. Deze activiteit heeft als doel ervoor zorg te dragen dat de kinderen de band niet verliezen met Suriname. “Natuurlijk wisten de kinderen al iets over Suriname, maar de werkelijke situatie hoe het land in elkaar zit wisten zijn niet. De culturele diversiteit, verschillende godsdiensten en dat wij desondanks vredelievend met elkaar leven.”

De kinderen en leerkrachten waren getogen in Surinaamse klederdracht. Ook is de geschiedenis van Suriname uitgebeeld op de muren. De kinderen hebben aangegeven enthousiast te zijn om naar Suriname te komen. Sommigen willen na hun studie hun krachten willen komen geven ten behoeve van de ontwikkeling van Suriname.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.