Suriname alert op Mexicaanse griep in buurland

PARAMARIBO, 24 apr – De gezondheidsautoriteiten zijn extra alert na berichten over een uitbraak van de Mexicaanse griep in Frans Guyana. Volgens directeur Lesley Resida van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg is er sinds enkele weken een stijging te merken van het aantal griepgevallen. Dat wordt opgemaakt uit rapportages vanuit het oostelijke buurland.

De periodieke rapportages geven een flinke toename aan. “De laatste informatie dateert van zestien april. Toen werd aangegeven dat er een stijging is van het aantal griepgevallen, waaronder de Mexicaanse griep”, zegt Resida tegenover de Ware Tijd. Vanwege de grote aanvoer van Franse toeristen, is er altijd kans op overdracht. Dus worden in Suriname zelf de nodige maatregelen getroffen. De artsen in het grensgebied tussen beide landen zijn op de hoogte gebracht.

Ook komt er weer een voorlichtingscampagne. “We beginnen weer bij het begin, er komt niets nieuws bij. We laten alles weer circuleren. De beste preventie is persoonlijke hygiëne. Doe je hand voor je mond bij het hoesten en was je handen op tijd”, aldus Resida. De meeste symptomen van de Mexicaanse griep lijken op die van gewone griep. Hieronder vallen koorts, een zere keel, diarree en braken. De (droge) hoest kan langer aanhouden dan bij de normale griep.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.