PARAMARIBO, 7 dec – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, wordt geplaagd door technische mankementen en toenemende schadeclaims voor verlate vluchten. Vooral de Mid-Atlantische route wordt steeds meer een uitdaging met het uitvallen van het eigen toestel en falende huurmachines. Hoewel de jaarcijfers niet bekend mogen worden gemaakt, loopt het zienderogen op.

Zodra het bedrijf niet over zijn eigen machine kan beschikken is de boot aan. Zoals nu weer. “Het kost ons zeven tot achtduizend dollar per uur om een kist in te huren. Als het achttien uren duurt om heen en terug te vliegen op de Mid-Atlantische route , is dit minstens honderd en zes en twintig duizend dollar per vlucht”, zegt SLM-bestuursvoorzitter Gerard Brunings tegenover de Ware Tijd. Daar blijft het niet bij. Bij vertragingen regent het al gauw claims.

Dat kan oplopen tot zo’n honderd en twintig duizend euro per vlucht. En met het groeiende bewustzijn bij passagiers zal het alleen maar meer worden. Tenzij het bedrijf erin slaagt de vertragingen tot een minimum te beperken, een kanjer van een uitdaging. Het maakt het aanschaffen van nog een toestel op de Mid-Atlantische route alleen maar aantrekkelijker. “Het zou inderdaad interessant zijn de verliescijfers en de prijs van een tweede kist naast elkaar te leggen”, aldus Brunings.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.