PARAMARIBO, 6 aug – Personen die een verkeersboete oplopen, laten zich niet makkelijk weer vinden. Volgens politiecommissaris Krishna Mathoera wordt vaker een vals adres opgegeven. Het gaat om zeker veertig procent van alle overtreders. Hoewel de boetes voor bijvoorbeeld te hard rijden flink zijn opgeschroefd, is het effect dus zwakjes.

De autoriteiten zijn nu naarstig op zoek naar een gepaste reactie. “Er zijn plannen om een databank op te zetten, waarbij samengewerkt zal worden met verzekeringsmaatschappijen en keuringsbedrijven”, zegt Mathoera tegenover de Times of Suriname. Het adres wordt vooral belangrijk na veroordeling door de rechter. Onder de omstandigheden nu lappen overtreders de straf aan hun laars. Er zijn lui die lacherig doen als ergens weer gedreigd wordt met boetes.

De vraag is wel of bij verzekeraars en keuringsbedrijven ook het juiste adres wordt opgegeven. Het rijbewijs is voorzien van het persoonlijke identiteitsnummer. Het zou zo bekeken logischer zijn de burgerregistratie te raadplegen. Mathoera ziet de databank als mogelijkheid voor betere controle. Draaideurovertreders kunnen zo beter in de gaten worden gehouden. “De mate van recidive wordt momenteel niet bijgehouden.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.