Een 57- jarige  alleenstaande Surinaamse man die in Nederland woont, heeft eind vorig jaar tijdens zijn verblijf in Suriname zijn familie geld afhandig weten te maken door een dodelijke ziekte te veinzen. De misleider vertelde  al bij aankomst in Paramaribo aan personen in zijn omgeving, dat hij niet lang meer zou leven omdat hij in de uiterste fase zou zijn van een ernstige terminale ziekte.

Hij deed oprecht voorkomen alsof hij aan zijn laatste bezoek aan ons land was begonnen. De medici in Holland konden helemaal niets meer voor hem doen, hij was uitbehandeld, zo vertelde hij.  Uit diep medelijden ontfermde de familie hier in Suriname zich over de, naar later bleek, grote misleider.

Een nicht van de man vertelt zaterdag aan GFC Nieuws, dat nu tot grote verbijstering blijkt dat haar oom helemaal niet ziek is, maar kerngezond door het leven gaat.

“Alleen maar uit mededogen hebben familieleden hem op allerlei manieren vertroeteld. We hebben hem op onze kosten naar verschillende plekken in  het binnenland gebracht en het zo leuk mogelijk gemaakt. Ook werd er wat geld toegestopt om op eigen initiatief iets leuk te doen. Toen hij vertrok namen wij afscheid in de veronderstelling hem nooit meer levend terug te zien. Ook in Nederland blijkt hij de familie voor de gek te hebben gehouden, alleen maar om medelijden bij hen op te wekken”.

De zaak kwam aan het ligt toen de bedotter een goede vriend toevertrouwde wat hij heeft uitgehaald. Die persoon alarmeerde vervolgens de familie.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.