PARAMARIBO, 8 aug – Studenten mogen voortaan ook bij de Hakrinbank aankloppen voor studiefinanciering. Het betreft studenten op HBO- en hoger niveau. Volgens directeur Jim Bousaid wordt ingespeeld op hoge nood in het onderwijs. Studiefinanciering is schaars toegankelijk en daarom ook duur. Hakrinbank wil de drempel verlagen.

De Studie PL (persoonlijke lening, red.) Plus is ontworpen voor de doorsnee student in het hoger onderwijs. “Studiefinanciering is altijd een probleem, er is een tekort aan studiebeurzen. Wij dachten een speciaal systeem te ontwikkelen om meer mensen de gelegenheid te bieden te studeren aan hogere onderwijsinstellingen in eigen land”, zegt Bousaid. Er zijn drie financieringscategorieën met plannen. Het aflossen begint tijdens de studie zelf. Dit is bewust zo geregeld.

Tijdens de studie is de aflossing zo laag mogelijk. “We willen dat studenten beginnen af te lossen tijdens de studie, waardoor ze niet al te lang na de voltooiing vastzitten”, aldus Bousaid. De financiering geschiedt jaarlijks. Ook korte cursussen kunnen nu met een persoonlijke lening worden betaald. De bank heeft een gids beschikbaar, de Studie PL Plus, de Eerste stap naar jouw Droomcarrière. Deze is te downloaden van de website van de Hakrinbank.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.