PARAMARIBO, 13 sep – De Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, registreert ambtenaren die van hun post verwijderd zijn. Volgens SPA-leider Guno Castelen gaat het om ambtenaren die slachtoffer werden van ‘politieke rancune.’ De partij opent een registratiecentrum in het eigen hoofdkwartier in Paramaribo. Castelen ziet zich als een ervaringsdeskundige.

De sympathie met de ambtenaren heeft namelijk ook te maken met zijn persoonlijke ervaringen. Al in het eerste jaar van de regering Bouterse werd hij de laan uitgestuurd bij Havenbeheer. Daar kwam uiteindelijk een rechtszaak van. “Elke ontheven functionaris die vindt dat hem onrecht is aangedaan of dat hij onrechtvaardig is behandeld, mag zich aanmelden bij de partij”, zegt Castelen tegenover de Times of Suriname. Samen zullen dan stappen overwogen worden.

Wie zijn ontheffing juridisch wil aanvechten, mag rekenen op bijstand. Ook politiek kan steun worden verleend, omdat de partij een zetel heeft in het parlement. Volgens Castelen heeft de partij eerder al succesvol geprotesteerd. Dat was in het geval van het dreigende ontslag van een groep werknemers bij energiebedrijf EBS. Ook tegen de ontheffing van functionarissen bij het ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu is geageerd.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.