PARAMARIBO, 7 nov – De overheid trekt zich terug uit de traditionele sociale woningbouw. Volgens vicepresident Robert Ameerali zal het terug treden in fases geschieden. Binnen de huidige regeertermijn zal nog sprake zijn van een gemengde aanpak. Een groot deel van de huizen voor zwakkere sociale groepen wordt particulier opgezet. De rest valt onder de publieke zorg.

De samenwerking met particulieren moet als stimulans gelden. “De overheid zal ook zelf huizen opzetten”, zei Ameerali in het parlement. De bedoeling is uiteindelijk wel alles te laten aan de particuliere sector. De overheid wil nog hooguit toezicht houden op een rechtvaardig verloop. De huidige regering wil zelfbouw bevorderen. Voor de lagere lonen zijn speciale regelingen getroffen met handelsbanken. De leenpercentages liggen tussen vijf en zeven.

De laagste inkomensgroepen krijgen ook nog gratis bouwland. Vanuit de oppositie is kritiek geleverde op het uittredingsidee. Volgens Arthur Tjin-At-Soi (Nieuw Front/NPS) duiden de bedragen op de nationale begroting niet op een neiging tot terugtreden. De bedragen zijn daar veel te groot voor. De regering voorziet een beter huisvestingsbeleid als de politiek minder in de melk te brokkelen krijgt. Ruim twintigduizend personen staan geregistreerd voor een sociale woning.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.