PARAMARIBO, 28 apr – De vervangingen en verschuivingen in het regeerteam schreeuwen onvermogen uit. Dit stelt oppositieleider Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP). Het is bepaald een zwaktebod. Te bedenken dat het al de derde keer binnen twee jaar is dat ministers worden vervangen. Bovendien steekt een ander griezelig fenomeen de kop op.

De dominantie van slechts een enkele politieke partij straalt er van af. De NDP van president Desiré Bouterse is nog nadrukkelijker vertegenwoordigd. Dat kan nooit goed gaan. “Het brengen van ontwikkeling is een gezamenlijke aanpak, waarbij onder andere ook de private sector, de ambtenarij en deskundigen een bijdrage hebben te leveren”, zegt Randjitsingh tegenover de Times of Suriname. Er zijn nochtans zoveel vraagstukken die antwoord behoeven.

De sukkelende nationale productie en onveiligheid zijn slechts een greep. Die hebben nauwelijks aandacht gekregen de laatste twee jaar. “Het weer reshufflen van ministers is een afleidingsmanoeuvre van de regering om haar falend beleid te camoufleren”, aldus Randjitsingh. Het ware beter als er meer energie gestopt werd in het oplossen van vraagstukken. Nu wordt alleen maar weer een wissel getrokken op het vertrouwen van de samenleving.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.