PARAMARIBO, 16 jun – Suriname heeft de Gele Ster toegekend aan Caricom-coryfee Heather Johnson. De onderscheiding is voor het ‘intensieve werk voor de jeugd van het Caribisch gebied.’ Johnson legde als specialist Jongerenzaken op het Caricom Sceretariaat de basis voor een regionaal jongerenbeleid.

“Heather verdient dit voor het vele werk dat ze voor de jeugd en de organisatie deed”, zei president Desiré Bouterse tijdens de afsluiting van de conferentie van jongeren van de Caricom en Unasur. Johnson binnenkort met pensioen en volgens Bouterse was er geen beter moment te bedenken. Zij heeft onder meer de basis gelegd voor het instituut van de jeugdambassadeur. Elk Caricom-land moet er enkele hebben.

Hun taak is onder meer toe te zien op beleid voor jongeren. De conferentie is de eerst formele ontmoeting tussen jongeren van beide regio’s. Het moet de grondslag vormen voor nauwer samenwerken. “Het is een eerste stap”, zei Bouterse, die nog even voorzitter is van Caricom. In een slotverklaring wordt opgeroepen tot meer samenwerking tussen jongeren. Ook moeten jonge ondernemers gestimuleerd worden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.