PARAMARIBO, 21 sep – Green Heritage Fund Suriname, GHFS, maakt zich zorgen om activiteiten van Staatsolie in verscheidene rivieren. Volgens de milieuorganisatie heeft het bedrijf te weinig voorzorgsmaatregelen getroffen. Er zijn onvoldoende garanties dat onder meer zeekoeien en dolfijnen zo min mogelijk schade zal worden toegebracht. GHFS is geen tegenstander van economische ontwikkeling.

Maar elke menselijke activiteit in natuurwater dient zorgvuldig te verlopen. eventuele schade aan het milieu tot een minimum wordt beperkt. GHFS heeft de oliemaatschappij dan ook verzocht zijn onderzoeksplannen uit te stellen. Het is de enige manier om deugdelijk vooronderzoek een kans te geven en de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Nu wil Staatsolie over enkele dagen al met onderzoek beginnen naar olievoorkomens.

Op schema staan de rivieren Saramacca, Coppename, Corantijn, Nickerie, Suriname en Commewijne. GHFS wil nog even respijt omwille van het kostbare dierenleven. De eigen ervaring en expertise staan ter beschikking. Ook beschikt de milieuorganisatie over een netwerk van experts . Die staan garant voor ‘onafhankelijk onderzoek.’ Staatsolie stelt zich op het standpunt dat bij elke activiteit internationale standaarden in acht genomen worden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.