Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Surinaamse misdaadschrijver aangehouden

PARAMARIBO, 19 aug – Misdaadschrijver Roué Hupsel (69) is aangehouden op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De omroeper in ruste bleek een partij cocaïne in zijn bezit te hebben.

Volgens de Ware Tijd had Hupsel ruim honderd bolletjes coke in zijn bagage. Hij is onmiddellijk aangehouden en overgedragen aan de recherche in Paramaribo. Zijn woonadres werd ook bezocht door politieagenten die er huiszoeking verrichten. Roué James Hupsel debuteerde na zijn pensionering met het boek Blinde Muren. De roman ging over een politierechercheur die van hogerhand de opdracht krijgt een vergevorderd onderzoek te staken en te vergeten.

De agent geeft niet op en ziet kans te infiltreren in het Surinaamse drugssyndicaat. Met een ander personage raakt hij verstrikt in een net van intrige, corruptie, drugssmokkel, moord en witwaspraktijken. Ook over smokkel van wapens via Suriname naar Colombia voor de FARC-rebellen wordt beeldend verhaald. Voor Blinde Muren kreeg Hupsel de Nederlandse Schaduwprijs als het ‘spannendste Nederlandstalige misdaaddebuut’ van 2004.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.