PARAMARIBO, 21 aug – Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, gaat padieboeren toch subsidiëren, zij het met tegenzin. Het door het Rijstorgaan van president Desiré Bouterse beloofde subsidiegeld, zal worden aangevraagd. Dat moet per aanvullende begroting gebeuren, omdat LVV zelf het geld niet heeft. Dat was ook nooit de bedoeling.

Het ministerie huldigt het idee van afschaffen van landbouwsubsidies. Dat vindt internationaal steeds meer ingang. Suriname heeft zich gewoon aan afspraken houden. “Ikzelf ben ook geen voorstander van subsidie”, zegt Setrowidjojo tegenover de Times of Suriname. Het heeft dan ook lang geduurd voordat werd ingestemd met een voorstel van het Rijstorgaan. De subsidie is drie miljoen Surinaamse dollar. Dat geld moet worden aangevraagd bij het ministerie van Financiën.

Daar is nogal wat tijd in gaan zitten. Het uitblijven van de subsidie heeft nogal wat irritatie gewekt bij de boeren. Setrowidjojo heeft niet echt een boodschap aan de kritiek. “Eigenlijk hebben wij van LVV niets beloofd en het was niet op onze begroting. Maar we zeggen, zand erover, de regering gaat zich committeren.” Zand over een fikse reep onbehoorlijk bestuur. Het besluit tot subsidieverlening is buiten de regering om genomen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.