PARAMARIBO, 20 sep – Minister Edward Belfort is er niet zo zeker van dat werkelijk meer Surinaamse drugskoeriers gepakt worden op Jamaica. Volgens de Jamaicaanse douane is dat wel zo. Er zouden de laatste tijd steeds meer koeriers uit Suriname, Guyana en Trinidad het eiland aandoen. Kennelijk worden de drugs aangevoerd voor verder transport naar Amerika en Europa.

Volgens de Jamaicaanse douanechef Richard Reese, worden steeds meer koeriers gepakt. Die blijken cocaïne te transporteren in hun bagage of er wordt geslikt. Daar zouden ook aardig wat Surinamers bij zijn. “Ik twijfel of de informatie op waarheid berust. Wie gaat nou naar Jamaica”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. Alleen al fysiek is een drugslijn naar Jamaica minder waarschijnlijk. Tussen Suriname en Jamaica bestaat geen rechtstreekse vliegverbinding.

Een trip naar het eiland duurt lang en gaat via verscheidene luchthavens. Dat is zeker voor slikkers minder aantrekkelijk en zelfs levensgevaarlijk. En dan is er nog de steeds strengere controle in eigen land. “Voordat men Suriname verlaat, wordt men grondig gescand. De bagage en zelfs handtassen worden gescand. Als mensen Suriname verlaten worden zij ook in Guyana en op Trinidad en Aruba gecontroleerd. Anders kunnen we internationaal niet meedoen”, aldus Belfort.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.