PARAMARIBO/GEORGETOWN, 22 aug – Suriname heeft succes geboekt in de lobby voor legalisering van de Backtrack in Nickerie. De Guyanese regering is terug gekomen op het standpunt dat deze oversteekplaats gesloten moet worden. Minister Lackin van Buitenlandse zaken heeft in Georgetown afspraken gemaakt over gezamenlijk overleg.

Een gemengde commissie moet onder meer de veiligheid ter plekke onder de loep nemen. “We weten dat daar wat veiligheidsvraagstukken spelen die aangepakt moeten worden. We hebben daarom besloten technici van beide landen zo nel mogelijk bijeen te laten komen en na te gaan hoe de regulering kan plaatsvinden”, zei Lackin in Georgetown. Regulering was tot voor kort het laatste waar de Guyanezen van wilden horen.

Georgetown ging er vanuit dat er al een legale oversteek bestond. De twee landen beheren een veerdienst met landingsplaatsen aan beide zijden van de Corantijn. Aan de Guyanese zijde van de Backtrack is de veiligheid opgevoerd. Suriname moet er nog aan beginnen. Voor de Guyanezen lijkt de veiligheid prioriteit. De Backtrack is populair vanwege de snellere doorgang. Voor smokkelaars van zowel handelswaar als drugs, wapens en goud is dit des te idealer.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.