PARAMARIBO/SINT-TRUIDEN – Leerkrachten uit Suriname zijn de komende twee weken op bezoek bij de Freinetschool Het Wijdeland in Brustem. Ze maken er kennis met de werking van de Freinetschool en maken uitstappen naar diverse Vlaamse steden en streken. Volgend jaar brengen de leerkrachten van het Wijdeland een tegenbezoek aan Suriname.

Directrice Liliane, juf zesde leerjaar Koesma, vernieuwingsjuf Estelda en coördinator van de kleuterklassen Soesa zijn op bezoek in Het Wijdeland in Brustem. De kinderen en leerkrachten van Het Wijdeland hebben de vier dames feestelijk onthaald met een leuke volksdans. De komende dagen maken ze kennis met de dagelijkse kringgesprekken, het samen school en klas maken en het samenwerken met ouders om de ontwikkeling van het kind zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

De leerkrachten van Het Wijdeland nemen hen de komende weken mee voor bezoeken aan Zuid-Limburg, de stad Sint-Truiden en andere Vlaamse steden zoals Leuven, Tongeren, Ieper en Brugge. Ze trekken naar de Belgische kust en leren het Limburgse mijnverleden kennen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.