Surinaamse journaliste en cameraman bedreigd

PARAMARIBO, 27 apr – Het is alles behalve het ideaal van de journalist, zelf in het nieuws komen omdat je bedreigd wordt. Het is precies wat radio- en televisiejournaliste Gail Eyk nu overkomt. “Ik wordt al enkele weken telefonisch en met sms’jes met de dood bedreigd”, zegt Eyk. Directer is de bedreiging van cameraman Anthony Etman, net als Eyk werkzaam bij het medium Apintie.

Etman werd een vuurwapen tegen het hoofd gehouden. Het gebeurde toen hij per bromfiets van huis vertrok. Twee mannen, ook op een bromfiets, kwamen zijn richting uit met een boodschap voor Eyk: “Zeg aan Gail dat ze moet ophouden, anders gaat ze dood.” De twee waren weer even snel vertrokken als ze verschenen. Eyk heeft geen idee waar het vandaan komt. Een dag voor het incident met Etman was er een item over twee vechtende vrouwen.

Het betrof een filmpje dat verspreid wordt per telefoon. Het filmpje zou wel eens problemen kunnen opleveren voor één van de vrouwen. Die slaat genadeloos en tot bloedens toe in op de ander. In het nieuwsprogramma In de Branding zegt Eyk dat de bedreigingen veel eerder begonnen, namelijk kort na de stille loop tegen amnestie. Apintie heeft daar uitgebreid verslag van gedaan, inclusief een live uitzending van de loop. Intussen is een klacht ingediend bij de politie.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.