PARAMARIBO, 10 jun – Het Nationaal Jeugdparlement brandt de vingers niet aan amnestie. Dit werd duidelijk tijdens een vergadering over een petitie van Jongeren Tegen Amnestie. Dat niet één van de leden tegen het besluit stemde om de petitie te negeren, spreekt boekdelen. Er zijn dus van die onderwerpen.

Issues dus die het Nationaal Jeugdparlement aan de rand brengen van zijn maatschappelijke betrokkenheid. Twintig stemden voor het niet behandelen van de petitie. Slechts één had kennelijk een andere mening. Maar ook die stemde niet tegen. Het werd een stemonthouding. Wellicht komt dit allemaal niet als verrassing aan. Ook voor Jongeren Tegen Amnestie niet.

Het Jeugdparlement staat er niet bekend om zich te ‘wagen’ aan controversie. Hoewel dit instituut van tieners en adolescenten ‘politieke neutraliteit’ predikt, zijn politieke beïnvloeding en druk nooit veraf geweest. Partijpolitiek smeult er traditioneel steevast onder. Jongeren Tegen Amnestie haalde bakzeil. Toch is er sprake van succes. De echo van de knuppel in het hoederhok is niet te negeren.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.