Het bekende logo van zoekmachine Google wordt op bijzondere dagen soms vervangen door zogenaamde ‘Doodles’, bijzondere Google-logo’s. Ter gelegenheid van de 366ste geboortedag van Anna Maria Sibylla Merian (1647 -1717) is het traditionele logo vandaag (dinsdag 2 april) vervangen door een aantal entomologische tekeningen van Surinaamse insecten en reptielen.

De Duitse Merian was een kunstenares en entomologe die planten en insecten bestudeerde en daar gedetailleerde tekeningen van vervaardigde. Haar observaties en documentatie van de metamorfose van rupsen tot vlinders zijn een belangrijke, zij het niet algemeen bekende bijdrage aan de entomologie.

In 1699 maakte ze samen met haar jongste dochter een reis naar Suriname. Ze documenteerde zoveel mogelijk over de metamorfose van tropische insecten en maakte een groot aantal tekeningen en schetsen. De gemaakte tekeningen en schetsen dienen tegenwoordig als bron in groot formaat over de Surinaamse flora en fauna. Haar hoofdwerk met als titel Metamorphosis insectorum Surinamensium verscheen in 1705.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.