PARAMARIBO, 15 sep – Gevangenenbewakers gaan op les in Frans Guyana. Volgens het gevangenismanagement zullen de laatste kneepjes worden bijgebracht wat betreft omgaan met agressief gedrag. Het aantal gevangenen dat haast onhaalbaar wordt, neemt toe.

Daar zijn meerdere gevallen van gerapporteerd de laatste tijd. . “We hebben veel gevallen van agressieve gedetineerden”, zegt Paulus Pinas, topfunctionaris voor het gevangeniswezen, tegenover de Times of Suriname. Waar het aan ligt is nog moeilijk te zeggen. Naar de oorzaken wordt nog onderzoek naar verricht. Het management wil het wel tot een minimum gaan beperken. Vandaar het studiebezoek aan Frans Guyana, waar al wordt omgegaan met agressieve gedetineerden.

Volgens Pinas leren bewakers al dat voorzichtig omgegaan moet worden met agressieve gevangenen, zodat zij zichzelf en anderen niet verwonden. Onlangs was er nog een geval van een gevangene die twee deuren van een gevangenis vernielde. Het bleek een oude cliënt van het Psychiatrisch Centrum Suriname. In Frans Guyana wordt kennis opgedaan over conflicthantering en rechten van gevangenen. De cursisten moeten de kennis weer overdragen aan collega’s in eigen land.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.