Surinaamse formatie ‘Aptijt’ live op Zomercarnaval

Het Zomercarnaval haalt dit jaar de Surinaamse kaseko formatie Aptijt naar Rotterdam voor een optreden. Het podiumprogramma Live On Stage op de Coolsingel maakt onderdeel uit van de dag van de Straatparade die zich op 28 juli vanaf 13.00 uur door de straten van Rotterdam kronkelt.

Het podiumprogramma maakt jaarlijks onderdeel uit van de dag van de Straatparade. Dit jaar verwelkomt Zomercarnaval de Surinaamse hitformatie Aptijt staat op Bavaria Stage(19.30u). Aptijt is razend populair onder de liefhebbers van de zéér dansbare Surinaamse muziekstijl kaseko. De band wordt ook wel liefkozend ‘A lostoe foe a natie’ genoemd, wat ‘troetelkind van de natie’ betekend. Aptijt behoort tot de absolute kaseko top.

Calypso Rose, de inmiddels 72-jarige levende legende op het gebied van calypso muziek uit Tobago, sluit de avond op Bavaria Stage af. De soca-diva of queen of calypso reist ondanks haar leeftijd nog altijd de hele wereld over en heeft een indrukwekkende carrière met meer dan 20 uitgebrachte albums op haar naam staan Vandaag de dag wordt zij nog steeds gezien als icoon en legende van de Caribische muziekstijlen ‘calypso’ en ‘soca’.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.