PARAMARIBO, 16 jul – De onlangs als minister ontslagen Paul Abena is nu ook het bestuur kwijt over zijn politieke partij Seeka. Tijdens een rumoerige ledenvergadering werd besloten Abena te bedanken. Een wanhopige poging om de stemming te stuiten, leed schipbreuk. Abena zei kort voor de vergadering dat hij zich als democraat zou neerleggen bij elk besluit. Nu wordt er toch wel geprotesteerd.

Het besluit tot het afzetten van de voorzitter zou niet democratisch genomen zijn. “Er zijn namen van personen op de ledenlijst die geen kernvoorzitter zijn”, zegt Alfons Abena, broer van de gewezen partijleider, tegenover de Ware Tijd. Alleen kernvoorzitters hebben stemrecht. Opmerkelijk genoeg is het precies de interne wanorde die Paul Abena wordt aangewreven. Hij zou niet communiceren met de achterban en zich niet druk maken om problemen binnen de partij.

Abena is van huis uit radio-omroeper en eigenaar van een radiostation. Hij stapte begin jaren negentig in de politiek. Samen met een groep vooraanstaande Marrons richtte hij Seeka op, wat in het Aucaans staat voor ‘zet je schrap.’ De partij is er nooit in geslaagd zetelwinst te behalen bij parlementsverkiezingen. Samenwerking met Abop van Ronnie Brunswijk en Bep van Caprino Allendy, leverde wel een ministerspost op. Die is Seeka intussen dus weer kwijt.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.