PARAMARIBO, 19 nov – Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen. Dit moet zo ongeveer de nasmaak zijn waar ex-diplomaat Gilmar Macnack deze dagen mee leert omgaan. Het plotselinge ontslag van de belangrijkste vertegenwoordiger in Nederland van Desi Bouterses NDP, voelt zich verraden en vernederd. De hoofdrolspelers in het persoonlijke drama: partijgenoten en voormalige collega’s Chantal Doekhie en Roy Lieuw A Shie.

De twee weigeren te reageren, maar worden aangemerkt als de voorbereiders van de ‘schop onder de kont.’ “Ze hebben verteld dat ik Doekhie geslagen, gewurgd en tegen de muur gedrukt heb. Als je nagaat wat ik allemaal op cruciale momenten heb betekend voor de NDP. Men is mij vergeten en al het goede wat ik letterlijk gedaan heb voor de partij”, zegt Gilmar Macnack tegenover de Ware Tijd. Het ontslag steekt des te meer, omdat hij tot dan voorzitter was van NDP Nederland.

Het belette de twee anderen niet een hetze te beginnen. Volgens Macnack zou het allemaal begonnen zijn om de successen die hij boekte als handelsdiplomaat. In zijn uppie zou hij erin geslaagd zijn investeerders uit Nederland te interesseren. De lont in het kruitvat was een afspraak met een investeerder in goud. Kort voor het afgesproken uur kreeg Macnack te horen dat hij geen toestemming had. Het gesprek ging toch door en toen was het hek van de dam.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.