PARAMARIBO – Van donderdag 9 tot zaterdag 11 augustus 2012 komen een tiental verenigingen uit Frans Guyana en Suriname dichter bij elkaar. De Fransen arriveren in Paramaribo om op bezoek te gaan bij partners en al bestaande samenwerkingsverbanden te concretiseren door het opzetten van gezamenlijke projecten.

De  organisatie is in handen van de stichten “Frans in Suriname”, die er melding van maakt  op haar website www.fransinsuriname.com. Het project heeft als doel om verenigingen uit beide buurlanden nader tot elkaar te brengen om te gaan werken aan gezamenlijke projecten.

De Franse organisatie zal proberen de nadruk te leggen op het opzetten van jaarplannen. “Frans in Suriname” heeft altijd als doel gehad de twee buurlanden nader tot elkaar te brengen. Eén van haar dromen is nog steeds om de Franse taal te herintroduceren als keuzevak op de openbare scholen.

De openingsceremonie zal plaatsvinden op 10 augustus in theater Unique en is slechts toegankelijk voor verenigingen die zich hebben aangemeld bij “Frans in Suriname”. Tijdens het bezoek van de Franse delegatie zullen verenigingen de kans krijgen om hun counterparts op eigen kosten erbij te betrekken  en gesprekken te voeren, die zullen resulteren in gezamenlijke projecten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.