INGEZONDEN STUK OP GFC NIEUWS- De geldontwaarding van de SRD over de periode september 2020 tot en met september dit jaar zou volgens het Algemeen Bureau voor de Statistiek Suriname (ABS) slechts 69.5 procent bedragen.

Je hoeft geen econoom te zijn om te kunnen concluderen dat dit cijfer helemaal niet klopt. Ik durf publiekelijk te beweren dat er een verkeerd cijfer is gepresenteerd aan de gemeenschap.

Men is waarschijnlijk doelbewust bezig een mooier plaatje voor te stellen zodat de onvrede onder de bevolking niet verder toeneemt.

Hoewel een jaarinflatie van 69.5 procent erg hoog is, geeft dit cijfer desondanks een geflatteerde indruk.

Want het zal mij niet verbazen dat als er een eerlijke inflatieberekening wordt gemaakt door onafhankelijke deskundigen, wij uitkomen op een geldontwaarding boven de 250 procent.

Officieel was 1 Amerikaanse dollar in september vorig jaar ook nog ongeveer SRD 7,- waard. Heden ten dagen is dat rond de SRD 21.-.

Elkeen die boodschappen doet en deelneemt aan het normale leven weet dat de prijzen van voedingsmiddelen, kleding, witgoed, benzine, kappers, monteurs, huurprijzen, verzekeringen en dergelijken extreem zijn verhoogd en mee zijn gegaan met deze verdrievoudiging.

Een betrouwbare berekening van de ontwaarding van onze munteenheid zou beslist een veel minder rooskleurig beeld schetsen dan wat het ABS heeft gedaan.

Het ABS mag proberen u abusievelijk of doelbewust om de tuin te leiden, ik trap er in ieder geval niet in.

Ik doe niet meer mee aan die ‘naïviteitsonzin’! Het ignorante volk van Suriname wordt voor de zoveelste keer beetgenomen.

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar redactiegfc@gmail.com

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.