PARAMARIBO/PORT OF SPAIN, 3 jul – Marcia Refurm, ambassaderaad op Trinidad & Tobago, moet terug naar Suriname. Dit heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken besloten. Renfurm zou tot twee maal toe verbaal in aanvaring zijn gekomen met ambassadeur Fidelia Graant – Gallon. Het besluit van Paramaribo komt ook op de ambassade aan als een donderslag bij heldere hemel.

De twee vrouwen hebben inderdaad woorden gehad, maar zoveel had het ook weer niet om het lijf. “Refurm is zeker twee keer flink uitgevaren tegen de ambassadeur en zoals het hoort, heeft die de incidenten aan Paramaribo gerapporteerd. Maar niet met de bedoeling dat ze wordt teruggeroepen”, zegt een informant tegenover de Ware Tijd. Daar valt tegen in te brengen dat het rapporteren niet nodig zou zijn geweest als het inderdaad ‘niet zo erg’ was.

Wellicht vat Paramaribo het ook zo op. Renfurm is lid van Paul Somohardjo’s Pertjajah Luhur. Als vervanger van de ambassadeur moest ze eerder dit jaar naar een conferentie in Mexico. Refurm weigerde, omdat ze haar zesjarige zoon dan moest achterlaten. Een behoorlijke, betrouwbare oppas zou niet vinden zijn op het ‘onveilige’ eiland. Toen Graant – Gallon haar tot andere inzichten trachtte te bewegen, kreeg die de wind van voren.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.