PARAMARIBO, 16 aug – Carrièrediplomaat Albert Ramdin wil een gooi doen naar de post van secretaris-generaal bij de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Zijn ervaring als diplomaat moet enig gewicht in de schaal kunnen leggen. Dat gaat ook op voor zijn ervaring als tweede man bij de regionale organisatie. Bovendien zijn er ook de ambities van de Caribische groep.

Die streeft ernaar de komende jaren meer topposities in te nemen. “Ik zou wel ja zeggen om secretaris-generaal te worden. Simpelweg omdat we een goede basis hebben gelegd om te zeggen dat het Caribisch gebied de leiding van de organisatie in handen moet krijgen”, zegt Ramdin tegenover de Ware Tijd. Om gekandideerd te worden heeft hij de steun nodig van Suriname en de rest van de Caribische landen. Dat wordt flink lobbyen de komende tijd.

Ramdin kan bogen op ruim tien jaar ervaring bij de OAS. Hij is al twee keer gekozen tot assistent secretaris-generaal. Suriname kan dit meenemen bij het lobbyen. Het politieke getij lijkt uitermate gunstig. “Ik heb vele geluiden gehoord, waarbij men zegt dat het tijd is dat het Caribisch gebied leiding geeft aan de OAS. Secretaris-generaal is mogelijk, alleen is het nog te vroeg om posities in te nemen”, aldus Ramdin. Zijn huidige functie loopt tot 2015.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.