Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Surinaamse delegatie participeert in vergaderingen in Washington DC

Een delegatie van Volksgezondheid onder leiding van minister Antoine Elias neemt deel aan een viertal vergaderingen in Washington DC en New York. De vergaderingen vinden plaats binnen de periode 20 tot en met 28 september.

In de achter ons liggende dagen heeft Suriname in de persoon van minister Elias de negentiende CARPHA Executive Board meeting en de 35ste COHSOD voorgezeten terwijl de Preparatory CODSOD Officials meeting werd geleid door Edith Moore, onderdirecteur Volksgezondheid.

Op de eerste dag van de 56ste Directing Council van PAHO zondag, werd meteen de toon gezet voor de komende dagen. Naast het leggen van de nadruk op het versterken van de primaire gezondheidszorg, zal ook breed gediscussieerd worden over het groeiend probleem van antimicrobiële resistentie (AMR), het wereldwijd tekort aan penicilline, het in acht nemen van de International Health Regulations; dit in verband met de uitbraak van een aantal infectieuze ziekten in de Regio, en de verontrustende migratie trends van gezondheidswerkers in de Regio (Human Resources for Health).

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken zal namens minister Elias de High Level UN-vergaderingen met betrekking tot Tuberculose en NCDs eind deze week in New York bijwonen. Zij zal bijgestaan worden door deskundigen van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.