PARAMARIBO, 17 okt – Het Korps Brandweer Suriname, KBS, gaat bij zichzelf te rade na de verwoestende brand in het stadcentrum. Er zijn steken gevallen. “Als er vertragende omstandigheden waren, zal er een onderzoek komen. Dat hebben we bij de brandweer overgehouden van deze brand”, zegt KBS-woordvoerder Glenn Cooman. Na de brandweervakbond, blijkt ook het parlement niet zuinig met kritiek.

Anders dan de vakbond, vinden oppositieleden dat de politiek faalt. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie zou de grote schuldige zijn. “De minister lokt conflicten uit en ligt overhoop met alle korpsen die onder hem vallen”, zei Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS). De parlementariër vindt het te gek voor woorden dat de overurenregeling voor de brandweer is beperkt. Belfort vindt brandweerlieden wat te kwistig omgaan met hun inkomen, inclusief overurengeld.

Overuren maken zou verheven zijn tot cultuur. “Wat aan de orde is, is dat een brandweerman bedrag x aan loon verdient , y overuren maakt, beide bedragen optelt en naar handelszaken gaat om zijn vermogen te belasten, zodanig dat hij weinig overhoudt. Dat is verkeerd budgetteren”, zei Belfort in het parlement. De beperking had niet zo hard hoeven aankomen. Wijdenbosch vindt Belfort te ver gaan: “Het is niet de zaak van de minister wat de mensen met hun geld doen.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.