De succesvolle Surinaamse delegatie terug uit Frans Guyana. Vlnr. Remon Huiswoud (delegatieleider/scheidsrechter), Alvin van der Leeuw, Samuel Greene, Keith Blades, Sita Pinas, Howard Hirshau, Mitchell Wielson, Benito Linger, Lazaro Lugo (trainer)

Een delegatie van zes boksers en drie begeleiders heeft afgelopen zaterdag in Frans Guyana meegedaan aan vriendschappelijke wedstrijden tegen onze oosterburen. De deelname was op uitnodiging van de Franse Cosma Boxing Club en de wedstrijden zijn afgewerkt in de trainingshal van de club in Saint Laurent.

Bij de dames verloor Sita Pinas haar partij op punten. Bij de jongens verloor de bokser Alvin van der Leeuw ook op punten. Het Surinaams succes kwam in de gevechten van Samuel Greene en van Mitchell Wielson die elk hun partij op punten wonnen. Ook Keith Blades domineerde in twee gevechten die hij won in een drie kamp, staat in een persbericht.

In het spectaculair hoofdgevecht won Benito Linger van de Frans- Guyanese favoriet, dit tot grote teleurstelling van de Franse aanhang. De wedstrijden werden, in overeenstemming met de Fransen, geleid door de Surinaamse scheidsrechter Ricardo Huiswoud die als official meereiste.

Cubaanse trainer Lazaro Lugo Rodriguez, die de Surinaamse boksers heeft opgeleid en begeleid, is zeer tevreden met het behaald resultaat in deze eerste interland, sinds de start van de training ruim twee jaar geleden. Zijn inzet is mogelijk geworden door een project van het Ministerie van Sport – en Jeugdzaken, waarbij Cubaanse trainers worden ingezet. De delegatie is ook tevreden over de organisatie en accomodatie van de Fransen en zal op verzoek van de Fransen werken aan de ‘return’ ontmoeting in Paramaribo.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.