Van vrijdag 14 tot en met zaterdag 15 september 2012 nam de Surinaamse ambassade te Pretoria, Zuid-Afrika, onder leiding van ambassadeur prof. Wilfried Roseval deel aan de Diplomatic Fair. Doel van de Diplomatic Fair is om het eigen land zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en uit te dragen, hetgeen betekent zo veel  mogelijk de unieke dingen van de eigen samenleving aan het volk van Zuid-Afrika te presenteren. Het team van de ambassade werd door de ambassadeur grondig en systematisch voorbereid op deze uitdagende gebeurtenis. Kwaliteit en waardigheid stonden daarbij centraal.

Het harde werken werd goed beloond, want tijdens een galadiner dat ter afsluiting van de Diplomatic Fair op zaterdag 15 september in Hotel Southern Sun werd gehouden, werden ambassadeur Roseval en zijn echtgenote drs. Lilian Roseval bijzonder aangenaam verast door de mededeling dat de ambassade van Suriname in twee van de drie categorieën tot de absolute winnaar van de Diplomatic Fair werd uitgeroepen. Het gaat hier om de beste stand (de beste presentatie van de cultuur en rijkdom van land en volk van Suriname) en de beste interactieve stand.

De sprekers waaronder de onderminister E. Ebrahim van het Departement voor Internationale Betrekkingen en Samenwerking en de deken van het diplomatenkorps, ambassadeur M’Poko, benadrukten de grote inzet en interactie van de ambassadeur, diens echtgenote en het team van de ambassade tijdens de Fair.

Bijzonder leuk was de ervaring dat de echtgenote van de ambassadeur na de uitreiking van de trofeeën door de zangeres van de band werd uitgenodigd om op de Mirjam Makeba song “Malaika” met haar te dansen, hetgeen voor veel bijval zorgde bij het publiek.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.