PARAMARIBO/PARIJS, 15 apr – Het personeel van de Surinaamse ambassade in Frankrijk kan het ambassadegebouw niet meer betreden. Volgens de Ware Tijd heeft de eigenaar de sloten verwisseld. Aanleiding lijkt een dispuut over de aankoopsom. De Surinaamse overheid moet nog betalen.

De koop kon nog niet worden gesloten vanwege het dispuut. De afgesproken vijf miljoen euro ligt wel te wachten op een rekening in Luxemburg. Maar volgens de krant wordt nog eens een miljoen euro in rekening gebracht. De eigenaar noemt dit ‘extra kosten’. Die waren aanvankelijk berekend op vierhonderd duizend euro, wat de afgelopen maanden alleen maar opliep. Paramaribo weigert over de brug te komen. De eigenaar paste pressiemiddelen toe.

Zo mocht het personeel op gegeven moment nog slechts enkele dagen per week het gebouw betreden. De sluiting zorgt voor aardig wat onzekerheid, ook onder klanten. Het is niet duidelijk waar visumaanvragen nu verricht moeten worden. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken heeft nog geen reactie gegeven. Hij heeft eerder ontkend dat de aankoop duurder uitviel dan was afgesproken. Suriname heeft sinds vorig jaar een ambassadeur in Frankrijk.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.