PARAMARIBO- De Ambassade in Guyana krijgt een dubbele functie toebedeelt, waarbij de ene Ambassadeur belast zal zijn met CARICOM en de andere met de bilaterale samenwerking met Guyana.

Dit deelde minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken mee aan zijn Guyanese ambtgenote Carolyn Rodrigues – Birkett  gisteren tijdens een bilateraal overleg in Guyana.

Voorts gaf de bewindsman aan dat beide universiteiten een overleg zullen plegen over de uitwisseling van studenten. Verder is er tijdens het wederzijdse overleg besloten dat op het gebied van de agrarische sector een uitwisseling van kennisoverdracht en ervaring met betrekking tot het opzetten van een verpakkingshuis van agrarische voedsel producten en het verbouwen van hoogland rijst, de gezamenlijke aankoop van ureum om zodoende de kosten te drukken en de hoeveelheid te verhogen deskundigen van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij van beide landen op korte termijn de nodige afspraken zullen maken.

Minister  Winston Lackin en zijn Guyanese ambtgenote bevestigden wederom dat de bouw over de Corantijn rivier  nog zal plaatsvinden en dat er al een schrijven is gericht aan de Inter Development Bank ( IDB)  voor een haalbaarheidsstudie. Op het gebied van  de veiligheid  zijn beide ministers overeengekomen dat  er een vergadering  door de justitiële autoriteiten  belegd  moet worden  om over de veiligheidsvraagstukken zoals de regulering van de back track route, de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit en de behandeling van Surinaamse staatsburgers die over de weg naar Guyana afreizen met de auto te praten.

Voorts gaf minister Winston Lackin aan dat de grenscommissies op kort termijn gereactiveerd zullen worden.

Dit overleg is voortgevloeid uit de afspraken die zijn gemaakt tijdens het werkbezoek dat de Guyanese President Ronald Ramotar op 17 februari jl. bracht aan ons land. Het volgende bilateraal overleg zal over zes maanden plaatsvinden in Paramaribo.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.