PARAMARIBO, 14 sep – “Het is bekend dat het Surinaams volk ernstig gebukt gaat onder steeds toenemende armoede, discriminatie, vrees en angst en vertrapping van wet en recht.” Dit stelt de parlementaire fractie van het Nieuw Front in een verklaring. Aanleiding vormt de illegale bezetting van particulier land en de slappe houding van de regering. “In de samenleving is het merkbaar dat het zeer slecht is gesteld met de leefbaarheid en een krachtig protest tegen het gevoerde beleid broeit.”

De bezetting van andermans grond is alleen maar het schepje bovenop. “Deze zaak is ontoelaatbaar in onze samenleving en behoorlijk bestuur vereist van de regering een spoedig ingrijpen in deze schending van rechten van derden”, stelt de oppositionele fractie. Maar ook de oorzaken moeten worden aangepakt. Het is van het grootste belang dat fundamentele rechten en vrijheden geëerbiedigd en gewaarborgd blijven.

Toch blijkt dat de regering maar niet optreedt “om de samenleving voldoende en continu te beschermen tegen de heersende inbreuken op rechten.” Hetzelfde kan gezegd worden van de instituten die wet en orde moeten handhaven. De Nieuw Front-fractie betreurt dit. Op de regering wordt een dringend beroep gedaan om “onmiddellijk een beleid ter bescherming van de samenleving in te zetten, in het belang van rust, orde en ontwikkeling.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.