De Nacional Soccer Academy Suriname (NSAS) heeft onlangs in Amsterdam een overeenkomst getekend met de Ajax Coaching Academy voor een pilotproject. Op 5 oktober reizen drie coaches naar Suriname. Namens Ajax zal deze delegatie zich oriënteren in Suriname.

De Ajax Coaching Academy is zowel in Nederland als ook internationaal hoog aangeschreven en actief.

De opgedane kennis en kunde word door Ajax beschikbaar gesteld voor samenwerkende organisaties in de wereld.

Met dit doel voor ogen komt de Ajax-delegatie naar Suriname voor een werkbezoek en het geven van gasttrainingen bij de Nacional Soccer Aacdemy Suriname

Medeoprichter van de NSAS en initiator Hemant Bobby Jaikaran is er altijd open geweest een fervente Ajax aanhanger te zijn. Hierin staat Jaikaram zeker niet alleen gezien de Amsterdamse club in Suriname maar zeker in de wereld veel aanhangers kent.

De Surinaamse voetbalacademie NSAS is de laatste maanden al druk bezig met de scouting en selectie van voetbaltalent. Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen gaan de trainingen van jeugdselecties van start op het sportpark bij Lelydorp. Daarnaast nemen de selecties van de NSAS deel aan de jeugdcompetities.

De Nacional Soccer Academy Suriname sluit met alle geselecteerde jeugdspelers een contract af waarbij het doel is hen klaar te stomen voor een eventuele professionele voetbalcarrière.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.