PARAMARIBO, 15 jun – “We hebben meer dan ooit een sociale revolutie nodig.” Dit zei president Desiré Bouterse tot jongeren uit het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Vooral jongeren moeten de verantwoordelijkheid voor hun eigen toekomst serieus nemen. En die toekomst zo veel mogelijk zelf gaan invullen. De integratie binnen de regio speelt ook een belangrijke rol.

Die moet eens goed op gang komen. “Daarom roep ik jullie op integratie te helpen realiseren”, zei Bouterse op de zogenaamde High Level Youth Exchange. De ontmoeting moet integratie tussen de Caricom en Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur, tastbaarder maken. Suriname wil absoluut een brugfunctie vervullen. Het is één van de redenen voor het organiseren van de bijeenkomst, nu Bouterse nog voorzitter is van de Caricom.

Hij ziet de landen van het Caribisch gebied en Zuid-Amerika liever vandaag dan morgen integreren. “Jullie kunnen alle klasse- en geografische barrières overstijgen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, welke school je hebt doorlopen of wie je ouders zijn”, aldus Bouterse. Jongeren zouden hun karakteristieke creativiteit moeten aanwenden voor een versnelde integratie. Bouterse is tot eind juni Caricom-voorzitter.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.