PARAMARIBO, 20 jun – Het parlement wil uitleg over het recente politiegeweld dat vier mannen het leven kostte. De dames en heren zijn blij dat er ‘eindelijk’ schot komt in de aanpak van de misdaad. Daar is veel te lang om geroepen. “Aan de andere kant willen dat er een onderzoek komt als er een gevoel is dat zaken niet juist zijn verlopen.”

Dit zei Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP). Er is nogal wat ruis over mogelijk machtsmisbruik. Het mag weer niet de andere kant uitslaan. Toch is er kamerbreed ook vreugde over wat lijkt op een hardere aanpak. “We hebben in het parlement vaker de oproep gedaan, de juiste acties te ondernemen om de veiligheid binnen samenleving terug te brengen. We zien dat de regering die kant op gaat”, zei Panka. Ook andere parlementariërs waren blij.

Het zou er vooral om gaan het veiligheidsgevoel in de samenleving op te krikken. “DE aanpak van de politie valt te waarderen. Maar er zijn ook geluiden dat er vraagtekens geplaatst moeten worden bij het optreden”, zei Carl Breeveld (Doe). “Alle burgers zijn mensen. De criminaliteit moet inderdaad hard worden aangepakt, zeker als de veiligheid van politieambtenaren in gevaar is, Zei Guno Castelen (Nieuw Front/SPA). De politie is intussen met een onderzoek begonnen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.