PARAMARIBO, 22 aug – De dienstverlening van vliegmaatschappij Dutch Antilles Express, DAE, wordt tegen het licht gehouden. Volgens de Ware Tijd vormen de vele klachten van reizigers de directe aanleiding. Het bedrijf kampt vaak met vertragingen en de bejegening daarbij van passagiers zet kwaad bloed. Maatregelen worden niet uitgesloten.

Minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme heeft luchtvaartautoriteit Casas al opgedragen onderzoek te doen. Aan de hand van de resultaten zal worden bepaald welke maatregelen getroffen zullen worden. Volgens de krant had Casas al eerder een inspectieteam op de activiteiten van DAE gezet. Volgens Pinas omvat het onderzoek onder meer de mate waarin de maatschappij zich houdt aan de vergunningsvoorwaarden. Vooral de behandeling van passagiers krijgt aandacht.

Passagiers beklagen zich vaker over de dienstverlening. Bij vertragingen is het moeilijk contact krijgen met functionarissen van het bedrijf. Soms moeten uren op de luchthaven worden doorgebracht zonder zicht op vertrek. “Casas moet nu voor ons nagaan wat er aan de hand is, zodat we eventueel kunnen ingrijpen. Het kan niet zo zijn dat een maatschappij een vergunning krijgt, maar zaken die daarin voorkomen, niet naleeft”, zegt Pinas.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.