PARAMARIBO, 2 mei – Het onderwijsveld is alles behalve content over de kandidaat voor het ministerschap op Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Onderwijzersvakbonden hebben al eerder kritiek geleverd. Nu spreekt ook onderwijskundige Henri Ori van een misslag. Hij bedankt als lid van de presidentiële werkgroep voor onderwijs. Voornaamste reden is dat er niet veel goeds valt te verwachten.

Onder de vertrekkende minister Raymond Sapoen was er enigszins een opleving te merken. “De kandidaat Shirley Sitaldin is een regelrechte ramp voor het onderwijs en het onderwijsveld. Sitaldin mist belangrijke kwaliteiten”, zegt Ori tegenover de Ware Tijd. Wat vooral steekt is het kennelijke gemanipuleer dat aan de kandidatuur vooraf ging. Eddy Jozefzoon, voorzitter van de werkgroep, zou gelobbyd hebben voor Sitaldin, die een onderwijsgraad heeft in de Nederlandse taal.

Van enige inbreng vanuit de sector zelf zou totaal geen sprake zijn. Toch zou volgens president Desiré Bouterse gezorgd worden voor inspraak. Net als bij Volksgezondheid, moet dat politieke beïnvloeding van beleid voorkomen. ‘Depolitisering’ noemde Bouterse dat. Ori noemt het boerenbedrog. “Het is treurig dat er wordt geschermd met het verhaal van een technocraat en depolitisering. Ook het verhaal dat het onderwijsveld de kandidaat heeft voorgedragen, is een pertinente leugen.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.