Op de World Games in Birmingham (VS) wordt ook gekorfbald. Die World Games zijn speciaal voor niet-Olympische sporten. En het nationaal korfbalteam van Suriname neemt deel aan de games die op 7 juli beginnen, zo bericht de lokale nieuwswebsite De Orkaan in Zaanstad.

De World Games is een buitengewoon, internationaal sportevenement dat om de vier jaar wordt gehouden, in het jaar na elke Olympische Zomerspelen. The Games, verspreid over 11 dagen, vertegenwoordigt het toppunt van competitie voor 3.600 van ’s werelds beste atleten in meer dan 30 unieke, multidisciplinaire sporten. De World Games genereert wereldwijde exposure voor deelnemende sporten en biedt een goed zichtbaar podium waarop atleten uit meer dan 100 landen strijden om goud.

Het doel van Team Suriname is om korfbal in Suriname weer op de kaart te zetten. Suriname heeft ooit een korfbalteam gehad, maar dat is weer van de radar verdwenen. Aanvoerder Ivan Karsters vertelt:

“Wij willen weer bekendheid en trots uitstralen voor ons land. Op het moment zitten we in het stadium van samenwerking met de Surinaamse regering om korfbal weer te introduceren. Het plan is om het op scholen weer aan te bieden en van daaruit verenigingen op te gaan zetten. We zijn daar al heel ver in momenteel. Het mooiste zou zijn als we in de toekomst een mix krijgen van Nederlandse korfballers/sters met Surinaamse roots en mensen uit Suriname zelf. Het zou namelijk zonde zijn van het talent wat in Nederland rondloopt als we dat laten liggen. Op het toernooi willen we laten zien hoe ver we zijn en proberen zo ver mogelijk te komen.”

Bondscoach Rico Kruit vult aan:

“Een plaats in de top 5 moet mooi zijn, maar daarvoor moeten we wel de eerste twee winnen tegen China en Duitsland. Daarnaast zou een medaille leuk zijn, maar we weten heel goed dat die missie lastig gaan zijn. Er zit een jonge groep achter deze groep. Na dit toernooi nemen een aantal spelers/sters afscheid. En ik ook. We hebben eigenlijk twee speerpunten. De eerste is korfbal weer terug te brengen naar/in Suriname en het tweede is het sportieve deel, proberen om zo ver mogelijk te komen met deze groep. Er gaat echter nog wel een generatie overheen voordat korfbal weer op het punt in Suriname is waar het vroeger ook was, dat zegt mijn gevoel in ieder geval.”

Team Suriname blijven volgen en steunen kan via www.sukorfbal.com.

PK

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.