PARAMARIBO – Howard Mac Intosch, FIFA’s development officer voor het Caribisch Gebied, die momenteel in Suriname is vindt dat de ontwikkeling die Suriname nu doormaakt op jeugdvoetbalgebied een goede basis vormt om weer eens in de topvoetballanden van het gebied te zitten. Hij is het eens dat er een gap bestaat tussen de ontwikkeling van de landen in CFU-verband en de Midden-Amerikaanse landen binnen Concacaf.

Overigens verduidelijkt hij dat de eindronde WK ook niet voor alle landen is weggelegd. “Het is hoe je voetbal ontwikkelt in eigen land wat zal maken dat je eens het eindtoernooi haalt. Je U-17 en U-20 teams moeten dusdanig ontwikkeld zijn en resultaten boeken dat ze in deze periode al in de top zitten.

Het gaat eerst om de kleinere stappen richting Caribbean kampioenschappen alvorens de grote stappen te volgen als de voorronde van WK-kwalificatie.” Het neemt tijd weet hij, maar wat hij heeft opgemerkt in Suriname wat de jeugd betreft is dat Suriname op de goede weg is. De nodige ondersteuning en begeleiding zullen volgens hem verder ter hand genomen moeten worden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.