PARAMARIBO, 21 mei – Suriname beschikt binnenkort over een noodhulpfonds. Volgens minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, betreft het ruim vijf en veertig miljoen dollar (ongeveer tien miljoen eruo). Gezinnen die plotseling dakloos zijn geworden, mogen trekken uit het fonds. De steun is per gezin beschikbaar voor een beperkte periode.

Die is nu gesteld op drie maanden. Elke maand is dan vijfhonderd Surinaamse dollar (ongeveer honderd euro) beschikbaar. Het is een tegemoetkoming en beter ten opzichte van vroeger toen er niets werd gegeven. “Als ministerie is het niet goed om ‘nee’ te verkopen aan mensen die plotseling in een situatie verkeren”, zegt Amafo tegenover de Ware Tijd. Het geld moet zo snel mogelijk beschikbaar zijn voor gezinnen die in aanmerking komen.

Acute Armoedebestrijding heet dat. Als de mensen eenmaal een huurwoning hebben, krijgen ze daar ook steun voor in het begin. De bedoeling is op termijn doorgangshuizen op te zetten. Die zijn voor gezinnen die door brand worden getroffen of uit hun woning worden gezet. Het ministerie wil een project beginnen voor honderd gezinnen. Die krijgen een woning, omdat zij niet in aanmerking komen voor woonfinanciering. Hun sociale positie is daar te zwak voor.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.