Foto: Chelo v.Leeuwaarde

PARAMARIBO- Op maandag 18 juni zal de Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV) haar eigen expo starten. Het is niet de eerste keer dat een dergelijke activiteit wordt georganiseerd. Vier jaar geleden was dit al het geval. Meestal deed SUFOV mee tijdens de Nationale Kunstbeurs in Ons erf maar de behoefte om meer eigen expo’s te organiseren komt duidelijker op de voorgrond.

Van de ingezonden titels werd die van Judith Redmount, penningmeester van SUFOV, met de toepasselijke naam ‘Keep the moment’ gekozen. Op deze expo, met  ruim150 werken, zullen er van natuur- tot glamourshots te zien zijn in diverse formaten al dan niet ingelijst. Mandy Chiu Hung van Picture Perfect heeft speciaal voor deze expo aangeboden dat, in samenwerking met Prolasco, de foto op kwaliteitsmateriaal afgedrukt wordt waarna er ook een passende inlijsting met een passe partout gekozen kon worden.

Cynthia de Vries- Jap A Joe, grafisch ontwerpster en pas twee jaar lid woont in Florida, USA, en zal voor de eerste keer meedoen met drie werken op canvas. “Ik doe mee om mijn betrokkenheid met SUFOV te tonen. Ik ben erg excited!”

Marinus Zalman houdt zich al 57 jaar bezig met fotografie en doet mee met 3 foto presentaties waaronder één zwart-wit. Op de vraag naar wat voor genre zijn voorkeur uitgaat zegt hij: “Alles heeft een verhaal!”

Vermeldenswaard is dat Theo Tjong-A-Tjoe van de expo-commissie een werkstuk van 1,5 bij 2 meter beschikbaar stelt voor een veiling ten behoeve van een sociaal doel. Deze veiling zal plaatsvinden op de laatste dag in de avonduren. De expositie ‘Keep the moment’ start op maandag 18 juni om 18 uur in de Congreshal en duurt tot en met 23 juni.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.