VHP- voorzitter Chan Santokhi heeft als deel van zijn missie naar de Verenigde Staten op donderdag 15 mei een geslaagd bezoek gebracht aan het State Department, het ministerie van Buitenlandse Zaken van Amerika.

Met onderminister Francisco Palmieri is uitgebreid van gedachten gewisseld over diverse onderwerpen. Aan de orde kwamen onder meer: de relatie tussen de VS en Suriname, de politiek-economische situatie in het Caribisch gebied, veiligheid, democratie en mensenrechten, good governance, Unasur, money laundering en de verkiezingen van volgend jaar.

Onderminister Palmieri toonde zich volgens een persbericht van de VHP bijzonder ingenomen met het bezoek van de VHP aan zijn ministerie. Hij verklaarde voorts dat de VS een regering waarin de VHP deelneemt verwelkomt als een betrouwbare partner met wie sterke vriendschappelijke relaties mee onderhouden zullen worden.

Tot slot wenste onderminister Palmieri de VHP -voorzitter veel succes met de campagnevoering naar de verkiezingen toe.

Later op de dag werden nog bezoeken gebracht aan andere afdelingen van het State Department waaronder de afdeling Monetaire Zaken, Mensenhandel en de afdeling Technische Assistentie van het ministerie van Financiën.

Daags daarvoor had Santokhi eveneens een succesvol onderhoud met de executive- secretary van de drugsbestrijdingsorganisatie CICAD, ambassadeur Paul Simons.

De VHP -voorzitter reist vrijdag door naar New York alwaar hij een bijeenkomst van aldaar wonende Surinamers zal toespreken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.