PARAMARIBO, 16 jun – De economische successen die Suriname boekt zijn niet het werk van Desi Bouterse. Dit stelt Sunil Oemrawsingh, secretaris van de Nationale Partij Suriname, NPS. Bouterse heeft in 2010 een gezonde economie overgenomen. Dat was de verdienste van de regering Venetiaan. Wie dit niet weet, zou makkelijk geloven in het ‘economische wonder’ van Bouterse. Maar er is een voorgeschiedenis.

Die heeft alles te maken met de woelige jaren tachtig en begin jaren negentig. Toen hadden Bouterse en zijn politieke satellieten het voor het zeggen. “Een chaos die het dagelijkse leven van het volk nog jaren later stevig in zijn greep leek te hebben”, zegt Oemrawsingh tegenover de Ware Tijd. Dat wordt makkelijk vergeten bij de relatieve welvaart van het moment.

En die is te danken aan het herstelwerk van Venetiaan en de zijnen. Die moesten het puin ruimen. De resultaten liegen er niet om. “Een voorbeeld voor de regio en de wereld. Een schril contrast met de economische chaos waarin het land verzeild was geraakt door geïnstitutionaliseerde graai- en spilzucht”, aldus Oemrawsingh. Hij vindt het dan ook niet gepast dat Bouterse zich nu zo fier op de borst slaat.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.