PARAMARIBO, 28 aug – Subsidie wordt mogelijk als middel ingezet tegen de stijgende voedselprijzen. Volgens minister Raymond Sapoen van Handel & Industrie, HI, is de regering er nog niet helemaal uit. Er wordt nagegaan wat te doen tegen vooral de stijging van importvoedsel. Een mogelijkheid is nog altijd minder importproducten consumeren.

Maar dat zou een keus van de consument moeten zijn. Subsidie wordt als hulpmiddel gezien. De vraag si nog of deze individueel moet worden verstrekt. “De discussies zijn nog gaande, maar het zal niet lang meer duren, de duidelijkheid komt spoedig”, zegt Sapoen tegenover de Ware Tijd. het valt niet verwachten dat de prijzen zullen afnemen of stabiliseren de komende drie jaar. De regering wil hoe dan ook zo min mogelijk komen aan het marktmechanisme.

Aan de andere kant is er de druk van de consument. “Het gaat eigenlijk om subsidiemaatregelen. We denken te gaan interveniëren richting kwetsbare groepen, zodat goederen betaalbaar gehouden worden”, aldus Sapoen. Het besef is wel dat subsidiëren niet eeuwig door kan gaan. Sapoen denkt dat “op termijn de verdiencapaciteit van de burger verhoogd moet worden.” In lagelonenland Suriname kan dat nog een flinke klus worden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.