PARAMARIBO- In medialand zal binnen niet al te lange tijd een verschuiving plaatsvinden van het uitzenden van sportevenementen.  SCCN  heeft jaren de exclusieve rechten gehad voor onder andere het uitzenden van de razend populaire Champions League, Europa League en andere grote voetbaltoernooien.

Al deze wedstrijden en komende evenementen als de Olympische Spelen zijn het exclusieve recht van de staatszender. Dagelijks laat de nationale zender dit zien via promomateriaal op de buis. Ook het WK 2014 en overige UEFA toernooien zijn in bezit van de STVS. De Olympische Spelen worden samen met ATV uitgezonden. De staatszender heeft de rechten van alle grote sporttoernooien tot en met 2015.

In De Nationale Assemblee is al jaren gepleit om grote sporttoernooien door de staatszender te laten uitzenden omdat het station een landelijk bereik heeft. De achterliggende gedachte is dat hiermee een bijdrage geleverd wordt aan de vorming van de jeugd in de districten en het binnenland. Tot en met 2015 mogen districtsbewoners verzekerd zijn van beelden van grote sportwedstrijden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.