De 52-jarige Lynn Smith, serveerster bij een vestiging van de wegrestaurantketen Little Chef in het Britse Talke, is ontslagen omdat ze een halve punt appeltaart mee naar huis nam.

Dat schrijft de Britse Daily Mail. Smith mocht van haar baas een stuk appeltaart eten tijdens de lunchpauze, maar omdat het druk was in het restaurant, moest ze bijspringen. Ze kreeg haar gebakje niet op en besloot daarom de rest in een doosje mee naar huis te nemen.

Die beslissing kostte Smith haar baan. Na bestudering van camerabeelden werd Smith in het kantoor van de baas geroepen.

Toen Smith werd gevraagd wat er in de doos zat die ze mee naar huis nam, vertelde ze meteen nietsvermoedend dat het om de taart ging die ze van haar baas mocht eten. “Ik dacht dat ik niets te verbergen had”, aldus Smith, “maar ze vertelden me dat ik was ontslagen”.

Smith kan niet rekenen op compensatie. Een lokale rechtbank bepaalde dat de baas in zijn recht staat. Werknemers bij het wegrestaurant mogen het eten dat daar wordt geserveerd in het restaurant opeten, maar niet mee naar huis nemen.

“Mevrouw Smith wist dat het tegen de regels was. Ze heeft toegegeven dat ze de taart mee naar huis heeft genomen en zou de taart niet mee hebben moeten nemen”, aldus de rechter.

Smith is er kapot van: “Ik kan niet geloven dat een paar happen appeltaart me mijn baan hebben gekost.”

Het moederbedrijf van Little Chef is bezig met een herstructurering. Tenminste 600 werknemers bij de keten moeten op korte termijn ontslagen worden.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.